Is Seks Jullie Lijm of Oplosmiddel?

      Geen reacties op Is Seks Jullie Lijm of Oplosmiddel?

Het verschil tussen jullie intieme relatie en elke andere relatie is seksualiteit. Dat is de lijm van jullie relatie, want bij intimiteit komen veel hormonen, zoals het knuffelhormoon oxytocine veelvuldig vrij, vooral bij een orgasme.

Maar wat, als jullie hele andere behoeftes hebben qua intimiteit? Wat als de 1 zich heel anders of langzamer open kan stellen? Wat als de ander veel meer of hele andere behoeftes heeft? Dan kan seks zomaar het oplosmiddel worden in jullie relatie. En dat wil je niet.

Wist je dat vooral vrouwen eerst emotioneel verbonden willen zijn, voordat ze zich open kunnen stellen voor intimiteit? En dat bij mannen de seksualiteit juist leidt tot emotionele verbondenheid? Je kunt dus nagaan, dat na een conflict juist mannen het nodig hebben om intiem te zijn, zodat zij zich weer verbonden kunnen voelen. Vrouwen willen zich eerst verbonden voelen voordat ze überhaupt intiem kunnen zijn. En ziedaar een verschil dat zomaar weer kan leiden tot miscommunicatie, conflict of je gewoon erg alleen en niet begrepen voelen.

Vrouwen willen zich emotioneel verbonden voelen met hun man, en dat worden ze door te praten, niet seksueel getinte aanraking, oogcontact, tijd samen of-te-wel: echt gezien worden.

Stel dat jouw man 3 uur niet met je wilt praten. Of 3 dagen. Of 3 weken. Of 3 maanden. Dan zou jij je toch onwijs alleen voelen, niet gezien, niet begrepen en zeker niet geliefd. En dat is wat sommige vrouwen doen als ze geen intimiteit, en dat gaat natuurlijk veel verder als alleen de seksualiteit, met hun man willen. In de bijbel staat niet voor niets in 1 Korinte 7: een man moet zijn lichaam aan zijn vrouw geven. Daar heeft zij recht op. En een vrouw moet haar lichaam aan haar man geven. Daar heeft hij recht op. Ze moeten met elkaar naar bed gaan, anders kan de ander gaan verlangen naar verboden seks en dat is niet wat je wilt.

Eigenlijk staat hier dus, dat als je niet regelmatig met de ander naar bed gaat, (als er geen beperkingen zijn) je de ander kan aanzetten tot verboden seks. Je zet de deur open voor verleiding, dat is misschien wel omgekeerde overspel, de ander in de verleiding laten komen?

En natuurlijk weet ik dat het niet zo simpel is. Maar praat erover. Vertel elkaar wat je nodig hebt om je hart open te zetten, om opgewonden te raken. Praat met elkaar over waar je naar verlangt. Wat helpt jou om je te kunnen ontspannen of om opgewonden te raken. Alleen jij weet hoe je lichaam werkt en wat helpt en wat juist niet. Maar dan moet je het wel vertellen aan je partner, hij of zij kan het niet raden of weten. Vertel elkaar wat je verlangen is.

Experimenteer en vertel elkaar eerlijk en open wat je wilt , wat je vervelend vindt, wat je nodig  hebt en waar je naar verlangt. Misschien belemmeren je gedachtes, je waardes vanuit je opvoeding, je negatieve zelfbeeld of je angst om te falen. Bespreek dat samen en als je dat moeilijk vind, neem dan contact op zodat we samen het gesprek daarover kunnen aangaan en je kunt leren woorden te geven aan die angst van pijn, afwijzing of negativiteit. Of misschien wil je eerst een trauma, een blokkade, valse overtuigingen  over seks kwijtraken. Zoek hulp als je het niet alleen kunt of wilt.

Laat de seks weer lijm worden en jullie helpen om je relatie nog mooier, nog fijner en beter te maken.

Ga Voor Je Mooiste Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *