Liefde & Respect

      Geen reacties op Liefde & Respect

Zoals in de vorige blog over de ‘LiefdesTalen’ staat,  heeft iedereen een andere ‘taal’ een andere manier om liefde echt te kunnen ontvangen. Dan wordt je emotionele- of  LiefdesTank pas echt gevuld en voel jij je geliefd, gehoord en gezien. Maar dat is niet het hele verhaal. Want weet je wat vooral mannen nog meer nodig hebben om die emotionele tank gevuld te krijgen? Respect. 80 % van de mannen zegt respect nodig te hebben van hun partner om zich geliefd te voelen. Tweeduizend  jaar geleden is dat al in de bijbel geschreven, toen wisten ze het al, want in Efeze 5:33 staat: Mannen heb je vrouw lief en vrouwen heb respect voor je man.

Vrouwen hoeven niet te leren liefde te geven, dat doen ze van nature al. Zo zijn we gemaakt. Het zit in ons om lief te hebben, te verzorgen en te geven. Soms weten ze niet hoe je liefde moet geven, of wat de ander precies nodig heeft, maar liefde geven kunnen we.

En mannen onder elkaar kunnen heel goed respect geven. Ze weten zelf hoe belangrijk dat is en geven ook graag en veel respect aan elkaar op het werk, sport, vergaderingen of op feestjes. Mannen geven respect, omdat ze weten hoe belangrijk dat is.

Maar thuis komen mannen het vaak tekort. Want respect geven aan je man, hoe doe je dat eigenlijk? En wat als hij het helemaal niet verdient heeft in jouw ogen of wat als je geen respect voelt voor hem? Dan nog is respect geven de manier om hen liefdevol naar jou te laten zijn. Want jouw respect motiveert hem om liefdevol te zijn. Voor mannen is respect ontvangen de brandstof of zuurstof die ze nodig hebben om liefdevol naar jou te kunnen zijn. Het zou dus zomaar kunnen dat je jezelf moet afvragen, als jij jouw partner niet liefdevol genoeg vindt: ‘Ben ik wel respectvol genoeg naar hem geweest?’

En andersom werkt het precies hetzelfde. Als je als man, liefdevol geeft aan je vrouw, is zij ontzettend gemotiveerd om jou respectvol te behandelen. Zij heeft liefde nodig (in haar eigen taal) om respectvol te reageren naar haar man. En dan is de positieve spiraal ingezet. Want zijn liefde motiveert haar respect (voor hem). En haar respect, motiveert hem liefdevol te reageren op zijn vrouw.

Hoe doe je dat dan, respect geven? In de ‘LiefdesRoute’ krijgen jullie op verschillende vlakken van de relatie input om respect te tonen naar je man. Belangrijke zaken voor de man zijn: veroveren, leiderschap, inzicht, gezag, kameraadschap en seksualiteit.

Jullie kijken samen wat hij nodig heeft om zijn liefdestank, of emotionele tank te vullen. En als jij weet wat hij nodig heeft, is het makkelijk om elke dag respect te geven. En jij ontvangt vervolgens veel meer Liefde van hem. Zo makkelijk is dat. Als je maar weet hoe je het moet doen. Geef je op voor de ‘LiefdesRoute’ en leer van elkaar hoe de ander behandeld wil worden en hoe je de positieve spiraal inzet in jullie relatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *