Vind Je Elkaar Nog Echt Leuk?

      Geen reacties op Vind Je Elkaar Nog Echt Leuk?

Natuurlijk hou je van elkaar. Maar als je eerlijk bent, vind je elkaar dan echt nog leuk? Zijn jullie vrienden, maatjes? En hoe vriendelijk ben je eigenlijk tegen elkaar?

Zomaar een paar vragen die alles te maken hebben met je relatie. Door de drukte van alledag kan het zomaar zijn dat jullie meer op een goed lopende machine of organisatie lijken dan op intieme geliefden. Misschien kun je heel goed samen het project ‘gezin’ managen, zijn jullie schema’s geweldig op elkaar afgestemd en is de taakverdeling goed geregeld. Maar hoe zit het met jullie vriendschap? Vind je jouw partner echt leuk? Lach je nog met elkaar en doe je leuke dingen? Of ben je vooral blij dat alles loopt en dat jullie het samen redden, om aan alle taken en verantwoordelijkheden te voldoen.

Vooral mannen stellen zich ‘open’ als ze vriendelijk en vriendschappelijk behandeld worden. Kijk maar hoe dat gaat bij mannen onderling. Als ze samen dingen doen, sporten, klussen, biertje drinken of humor delen. Dan worden ze ‘open’ en delen ze hun hart met elkaar, bouwen ze elkaar op.

Als je kritisch bent, eisen stelt, zeurt of klaagt, hoe groot is dan de kans dat je geliefde zijn of haar hart openstelt voor je? Dat je verbinding maakt of echt close wordt? Grote kans dat de ander reageert met boosheid en verdediging of zich terugtrekt in werk, sport, computer, tv of vrienden. Dat is juist het tegengestelde wat samenbindt of waar je samen blij en gelukkig van wordt.

Wees aardig, wees vriendelijk tegen elkaar. Reageer op de ander als hij of zij iets zegt, iets doet of je aandacht vraagt. Raak aan, knuffel als je elkaar weer ziet, als je gaat slapen en wakker wordt. Stuur leuke en lieve appjes. Bedank elkaar elke dag en vertel waar je blij en dankbaar voor bent.

Nog een aantal dingen die je kunt doen om de verbinding samen te vergroten:

  • kus elke dag 6 seconde;
  • knuffel minimaal 10 seconde;
  • ga samen een leuke cursus volgen;
  • sport en beweeg samen (wandelen, fietsen, tennissen en noem maar op);
  • plan elke week een date-avond waarop je iets leuks gaat doen, thuis of uit;
  • bedenk jullie bucket list en voer deze dingen ook uit;
  • maak jullie eigen ‘LiefdesRoute’.

Het maakt helemaal niet uit wat, als je het maar regelmatig samen doet en het leuk hebt. Daar bouw je vriendschap mee op, daar word je ‘open’ en ‘closer’ van. Dan kun je weer lachen en het fijn hebben samen. En als je misschien van hele andere dingen houdt, doe dan de ene keer wat zij wil en de volgende keer wat hij wil. Verras elkaar met zijn of haar grote wens. Wat deden jullie toen je elkaar net kende? Waar werd je blij van, wat bouwde jullie relatie op? Ga dat weer doen. Maak tijd voor elkaar, block die agenda, zoek een wekelijkse oppas, maak die bucket list en ga het gewoon doen. Als je ideeën wilt, kijk dan eens hier: Investeer in elkaar zonder tv, pc of mobiel aan. Je zult zien dat jouw partner echt nog leuk is, als je ervoor kiest om weer vriendelijk en vrienden te worden.

Ga Voor Je Mooiste Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *