Wat Is Jouw LiefdesTaal?

      Geen reacties op Wat Is Jouw LiefdesTaal?

Wist je dat iedereen een eigen ‘LiefdesTaal’ heeft? Dat is de manier waarop jij je echt geliefd, gehoord en gezien voelt en je emotionele ‘tank’ gevuld wordt. Dus dat wat echt bij je binnenkomt. Alle vormen van liefde krijgen is leuk en vinden we fijn, maar je hebt 1 manier, 1 taal, waarop je echt dat gevoel hebt van Yes! Hij of zij houdt echt van me.

De meest voorkomende manier van liefde geven aan de ander, is zoals jij jezelf het meest geliefd voelt. Dus als jij van bemoedigende woorden echt geraakt wordt, geef je die ook aan de ander als liefdesuiting. Als jij vroeger bij je ouders of andere belangrijke mensen gezien hebt dat er vooral veel gediend / geholpen werd met klusjes of verzorgen, dan geef je dat waarschijnlijk ook door als liefdesuiting.

Maar wat nou als die ander een hele andere ‘LiefdesTaal’ heeft en dat woord of die zorgzaamheid helemaal niet als geliefd voelen ervaart? Dan heeft hij of zij dus een andere liefdestaal en kan jij nog zoveel geven als je wilt, maar de ander voelt zich nog steeds niet geliefd, gezien of gehoord. Dat voelt hij of zij pas als je zijn/haar eigen ‘LiefdesTaal’ spreekt. Dan wordt de ‘Emotionele- of LiefdesTank’ van de ander pas echt gevuld.

Er zijn volgens het boek: ‘De 5 talen van de liefde’ van Gary Chapman 5 verschillende talen:

  • Bemoedigende Woorden
  • Tijd Samen / Quality Time
  • Cadeaus
  • Dienstbaarheid
  • Lichamelijke Aanraking

Hoe weet je welke taal jij spreekt of je partner heeft? Kijk eerst eens waar je echt door geraakt wordt als je het ontvangt. Waar is je partner echt blij mee, of waar vraagt de ander regelmatig om? Dan kan je ook kijken wat je het meeste raakt als het niet gebeurt, of juist het tegengestelde gebeurd. Zo kan het zijn dat je de taal lichamelijke aanraking hebt, dan zijn complimenten heel fijn, maar je verlangt juist zo naar een knuffel, een zoen of vrijen. En als je cadeaus als liefdestaal hebt, ben je misschien heel teleurgesteld als je niets krijgt als jullie iets te vieren hebben. Je kunt een test doen op http://liefdestalen.nl om jouw liefdestaal te ontdekken, doe het gelijk even samen, dan weet je hoe je jouw geliefde nog beter kunt liefhebben.

Voor anderen geldt dit natuurlijk ook. Kijk eens welke liefdestaal je kind, je ouder en je vriend(in) heeft en ga geven wat die ander nodig heeft. En kijk dan eens hoe relaties kunnen veranderen!

Tijdens de ‘LiefdesRoute’ kijken we bij Pad 2 welke talen jullie spreken en hoe je dat dagelijkse aan de ander kunt geven, want er zijn natuurlijk nog 100 verschillende dialecten. Op die manier kan je in minder tijd en moeite veel meer liefde geven die echt ‘binnenkomt’ bij de ander en daar worden jullie allebei gelukkig van. Kijk voor meer informatie over de LiefdesRoute op www.lynnnscoaching.nl/liefdesroute .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *