Wie ben jij, wie ben ik?

      Geen reacties op Wie ben jij, wie ben ik?

Weet je nog hoe veel gespreksstof jullie hadden toen je elkaar net leerden kennen? Alles maar dan ook alles wilde je weten over de ander. Als je net verliefd bent en elkaar nog niet zo goed kent, vraag je telkens aan de ander: ‘Wie ben jij eigenlijk?’ door allerlei vragen te stellen, reacties te peilen, gesprekken hebben over dromen en verlangens. Je wilt de ander helemaal en door en door leren kennen. Heel logisch en belangrijk. Je wilt weten of deze persoon jouw toekomstige levenspartner gaat worden en dat is niet zomaar iets.

En als je langer een relatie hebt zie je steeds vaker dat de gesprekken vooral gaan over het gezin, de week planning, de dingen van het werk. Maar hoeveel praten jullie nog echt over jezelf? Wie je echt wilt zijn voor de ander, voor God. Waarover je droomt, wat je verlangens zijn, hoe je de relatie anders of beter wilt hebben. De dingen waar het echt om gaat en die je echt belangrijk vindt in het leven.

En ik weet dat het leven van alledag zo vol zit, er wordt al zoveel van je gevraagd thuis, in het gezin, op je (vrijwilligers-) werk, sport, vereniging of kerk misschien. En dan de zorg voor kinderen, ouders en anderen nog niet eens meegerekend. Het is gewoon allemaal veel.

En hoe makkelijk gebeurt het dan dat jullie als je samen bent, moe op de bank gaan zitten, tv, pc of mobiel kijkend om maar even te ontspannen en niet praten waar je het echt over zou willen hebben. Of misschien ben je juist wel een beetje bang om het er over te hebben, om spanningen en moeilijke gesprekken of emoties maar te vermijden.

De relatie wordt van middelmatig, naar minder middelmatig. Soms nog voordat je het zelf in de gaten hebt. Want ja, het went ook wel weer om een middelmatige relatie te hebben en het voelt ook nog wel vertrouwd. En bij anderen gaat het toch ook zo?

Als je eerlijk bent, wil je dan op deze manier je relatie invullen? Is dit zoals je het bedacht en gehoopt had toen jullie verkering kregen? Of heb je je er maar bij neer gelegd, dat het gewoon zo is en dat het vast wel weer beter gaat als….

En ondertussen loopt jullie liefdestank zachtjes aan leeg en is het gevaar op conflicten, elkaar niet meer willen of kunnen begrijpen steeds vaker realiteit. ‘Ik snap haar echt niet meer’, ‘Ik kan het niet meer goed doen bij hem’, ‘Hij luistert gewoon niet’, ‘ik voel me niet meer geliefd’. We horen ze telkens voorbij komen in onze gesprekken met stellen.

Als je dit zo aan laat modderen, noem ik het maar even, loop je de kans dat de ander de fout ingaat als hij of zij van iemand anders wel een luisterend oor krijgt, een bevestiging of als hij of zij wel met iemand anders tijd maakt om te praten en te luisteren. En dan gaat het wrikken in de relatie en beginnen de problemen pas echt. Kijk en luister maar om je heen en je ziet het gebeuren.

Wacht niet af tot het zover komt dat er problemen ontstaan, maar ga aan de slag met je relatie als het nog (redelijk) goed gaat. Maak tijd voor elkaar vrij en leer elkaar weer helemaal kennen. Vertel elkaar wat je dromen en verlangens zijn, waar je bang voor bent of wat je mist. Elkaar weer echt leren kennen, zoals in jullie verkeringstijd is de basis, het fundament van de LiefdesRoute. In dit pad leer je elkaars persoonlijkheidsstijl, elkaars kernwaarden en diepste wensen en verlangens kennen. Kijk snel op LiefdesRoute en geef je op of download gratis ons LiefdesRouteSpel om te starten met elkaar weer beter te leren kennen. Voor tips in jou specifieke situatie of om je verhaal gewoon een keer te delen, mail me voor een vrijblijvend gesprek op linda@lynnscoaching.nl

Ga voor je Mooiste Relatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *