Bidden helpt?!

      1 reactie op Bidden helpt?!

Volgende week is de week van het gebed. Een mooi moment om stil te staan bij gebed voor jouw relatie. Want bid jij nog voor jouw partner en jullie relatie? Of bid je vooral als het helemaal niet gaat zoals jij het wilt, bid je misschien vooral dat God jouw partner verandert of dat Hij met een klick weer jullie relatie vol vuur en passie schiet. En misschien zeg je wel: Bidden helpt niet, ik heb het al zo vaak gebeden en er verandert niets of eigenlijk.. het gaat alleen maar slechter nu. Ik zie en merk helemaal niets ervan.

En als je bidt, vertrouw je ook dat er verandering komt? Dat er iets gebeurt of ga je gewoon weer door zoals je altijd deed? Want als jij blijft doen zoals je altijd deed, is het resultaat ook zoals je altijd kreeg. Logisch toch?

En gebeurt er echt niets? Ik ben ervan overtuigd dat er altijd iets gebeurt als je bidt. Ten eerste gebeurt er iets in de geestelijke wereld, je krijgt liefde, kracht en hulp om te veranderen of om vol te houden om je relatie wel te laten werken. God wil wel!

En wat doe jij? Blijf je doen wat je altijd deed, met het resultaat dat je altijd kreeg… of ga jij het anders aanpakken? Je hebt beloofd lief te hebben zoals jezelf. Doe je dat? Wees eens echt eerlijk tegen jezelf.

Misschien zeg je nu: Ja, maar jij kent mijn partner niet, of zij moet eerst maar eens beginnen of als hij zo reageert ben ik er alweer helemaal klaar mee.

Ja, dat kan allemaal waar zijn… maar als jij een betere relatie wilt, als jij meer verbondenheid, meer liefde, meer intimiteit, meer aandacht wilt krijgen kan jij ook het verschil maken. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus als je op zijn of haar negatieve dingen, gedrag, woorden blijft reageren verbetert er helemaal niets. Het negatieve wordt alleen maar groter.

Maar, als jij begint met de keuze te maken je relatie te verbeteren, te laten groeien, door aan positieve dingen in jullie relatie aandacht te geven, gaat jullie relatie veranderen. Als jij actief liefde gaat geven, positieve woorden zegt, leuke dingen organiseert, lieve briefjes of berichtjes schrijven, dan zal je eens zien wat er gebeurt.

En als je bidt, krijg je de kracht en moed om dit te doen, je krijgt alles wat je nodig hebt om zelf je relatie te versterken. Jij hoeft alleen de keuze te maken om er echt voor te gaan, om anders op je partner te reageren.

Natuurlijk ken ik jullie specifieke omstandigheden niet. En misschien is er wel teveel aan de hand om dit zomaar even te doen. Dan wil ik je uitnodigen voor een gratis (online) gesprek om te kijken wat jij en jullie wel nodig hebben. Of om gewoon even samen te bidden. Want als je bidt gebeurt er altijd iets!

Reageer hieronder en vertel ons je gebedspunten, dan bidden wij met je mee.

1 gedachte over “Bidden helpt?!

  1. Mieke Lodder

    Super mooi geschreven Linda. Echt een bemoediging.
    Je mag graag met me meebidden om moed en kracht om onze relatie positief te bekijken, de positieve dingen te benoemen, samen leuke dingen te doen, er samen voor blijven gaan en er aan blijven werken. Ik doe mee!

    Dank je wel.

    groet Mieke

Gesloten voor reacties.