Slimme Samengestelde Gezinnen

      Reacties uitgeschakeld voor Slimme Samengestelde Gezinnen

Een biologisch gezin goed en gelukkig houden is al een hele opgave in deze tijd, maar een Samengesteld Gezin vormen is nog veel complexer. Elk jaar vormen zich meer en meer samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin is een gezin waarbij in ieder geval één partner een kind uit een vorige relatie meebrengt. Dit kan zijn als de andere ouder is overleden, na een scheiding of de andere biologisch ouder is niet in beeld.

Omdat er steeds vaker scheidingen voorkomen, worden ook steeds meer nieuwe samengestelde gezinnen gevormd. En deze gezinnen hebben meer en complexere uitdagingen dan ‘gewone’ biologische gezinnen. Het is niet voor niets dat 2/3 van deze samengestelde gezinnen weer scheiden. Dan volgt verlies op verlies.

Want verlies is wat alle Samengestelde Gezinnen gemeen hebben. Ze hebben een partner of ouder verloren aan de dood, aan scheiding of aan afwezigheid. Er is verlies van het biologische gezin, van de breuk of verandering. Daar komt ook het gemis bij van vrienden, familie, huis, school, eigen veilig plekje en noem maar op. Tel daarbij het verdriet, schuld en schaamte die mee kan spelen en je begrijpt dat er veel pijn en rouw is. Voor iedereen.

Dan volgt er, na korte of langere tijd van alleen-ouderschap vaak een nieuwe periode, er is bij de ouders weer plek voor nieuwe liefde, nieuwe hoop en nieuwe kansen. Maar de kinderen lopen minimaal nog een jaar achter bij deze nieuwe situatie. Zij hebben meer tijd nodig voor rouw, verwerken en wennen aan alles. Zij zitten niet te wachten op iemand anders in huis. En zeker als deze ook nog kinderen meebrengt, al is het maar een paar dagen per maand, moet je ook nog aandacht, ruimte en spullen delen met anderen. En hoe doe je dat om ook nog loyaal te zijn naar het andere ouder-huis? Uitdagingen te over.

Hoe doe je dat, een nieuw SLIM Samengesteld Gezin vormen? Hoe ga je om met alle uitdagingen, met de verschillende gezinsleden en hun wensen en behoeften? Hoe ga je om met exen, familie en vrienden die een mening hebben, verschillende opvoedstijlen, verschil in geloofsbeleving? Hoe ga je om met de moeilijkheden in je relatie, want deze keer kun je niet langzaam aan samen wennen en vormen, maar heb je al een gevormd leven en zijn er kinderen voordat je samen een basis bouwt.

En als deze relatie niet lijkt te lukken is er nog veel meer verdriet, ellende en verlies. Terwijl als het je lukt om samen eenheid te vormen, kun je pijn en verlies uit het verleden helen, samen een nieuw voorbeeldgezin vormen voor de kinderen, samen een nieuwe toekomst maken. En dat kan zeker! Als je weet hoe je dat doet, als je de sleutels gebruikt om een gelukkig Samengesteld Gezin te vormen is er hoop op herstel wat er in het verleden kapot is gegaan. Op een Bijbelse manier, samen met God een succes maken van je Samengesteld Gezin. Leer hoe je dat doet in de WorkShop: ‘7 Sleutels voor Slimme Samengestelde Gezinnen’. Hier krijg je tips en trucs wat wel werkt in jouw Samengesteld Gezin. Wij hebben zelf een samengesteld gezin met 8 kinderen tussen de 30 en 14 jaar oud. Uit eigen ervaring weten we hoe ingewikkeld dit vormen kan zijn. Als EFT Relatiecoach helpen we graag om jullie relatie en gezin te laten slagen.

de WorkShop: ‘7 Sleutels voor Slimme Samengestelde Gezinnen’.

 

 

Ga Voor Je Mooiste SLIM Samengesteld Gezin!