De Eerste Zegen is voor Jezelf

      Reacties uitgeschakeld voor De Eerste Zegen is voor Jezelf

De laatste dagen van het jaar, altijd goed om terug te kijken. Wat ging goed? Wat heeft 2017 jou opgeleverd? Waarin zijn jullie gegroeid? Maar ook evalueren wat beter kan, wat je anders zou willen, waarin je wilt groeien.

2017 is voor ons een topjaar geweest met veel zegen en hoogtepunten. We hebben veel confidenten mogen helpen, een stukje verder brengen, een poosje (letterlijk) meelopen in hun leven. Van individuele wandelcoaching tot weekendjes met meerdere stellen ‘Houd Me Vast’.
Veel stellen hebben we begeleid en zagen we groeien, opbloeien, terugvallen en weer opstaan en verdergaan. We hebben van de weekendjes Noordwijk aan Zee genoten en zagen stellen bleu binnenkomen, onderwerpen bespreken, tot openheid komend naar elkaar en naar ons. We hebben stellen zien genieten, groeien, leren en openbaring ervaren. Wat een mooi werk en passie hebben wij, dat we dit met jullie mogen doen. Dank je wel voor het vertrouwen.

We hebben plannen gemaakt, de LiefdesRoute ontwikkelt, in onze relatie gegroeid doordat we de LiefdesRoute zelf zijn gaan ‘uitvoeren’ in onze eigen relatie. Wat een groei en samen-binding hebben we ervaren, door gewoon te doen wat we anderen vertellen en leren. ‘De eerste zegen is voor jezelf’ is het spreekwoord, bij ons is dat inderdaad zo. Mooi om op terug te kijken. We kijken uit om deze workshop in Montfoort en Noordwijk aan Zee op het Relatie Relax Weekendje Weg verder te mogen delen met stellen die ook willen groeien in hun relatie. Die ook willen ervaren dat het helemaal niet zo moeilijk en ingewikkeld is om elkaar te geven wat je nodig hebt, als je maar weet HOE je het kan doen.

Voor 2018 hebben we ook weer mooie plannen.   Natuurlijk gaan we door met weekendjes Noordwijk aan Zee: ‘Houd Me Vast’ en de ‘LiefdesRoute’. Maar we gaan ook starten met een nieuw concept: ‘Slimme Samengestelde Gezinnen’. Er komen steeds meer samengestelde gezinnen in Nederland en uit onderzoek blijkt dat bij samengestelde gezinnen het scheidingspercentage nog hoger ligt dan de 30-40% van eerste huwelijken en relaties.

Dat is niet zo verwonderlijk, want bij samengestelde gezinnen komen nog meer uitdagingen kijken: er is verdriet over de eerdere relaties, verlies van het oude gezin van de kinderen, rouw, verschillende zienswijze op opvoeding, tradities, gewoonten en geloofsbeleving. Er moeten concessies gedaan worden door iedereen. Je hebt vaak te maken met de andere mede-ouder in andere huizen, waar de kinderen ook een deel van de tijd verblijven en ga zo maar door. We hebben het allemaal zelf aan de lijve ondervonden afgelopen jaren en weten waarover we praten. We hebben het programma in een workshop gegoten die we geven in Montfoort op 2 avonden of een zaterdag. En in een Weekendje Weg in Noordwijk aan Zee. Volg ons op Facebook en blijf zo van alle ontwikkelingen, tips en data op de hoogte.

Wat wil jij veranderen of verbeteren in 2018? Ga jij investeren in je relatie of neem je genoegen met wat het nu is. Wil jij het geheim van een fantastische relatie ervaren of is het goed  zo. Ons advies voor 2018 is: investeer in elkaar, wat mag het je kosten qua tijd en energie om datgene waar je het gelukkigst van wordt nog mooier te maken. Net zoals je elk jaar  je auto een APK geeft, je huis onderhoud en je computer en mobiel update.

Heel liefdevol, gelukkig en gezegend 2018!

Gerjo en Linda Pasman

Ga Voor Je Mooiste Relatie!