Yeah! Extra tijd en rust cadeau!

      Reacties uitgeschakeld voor Yeah! Extra tijd en rust cadeau!
LiefdesRouteSpel

De ene afzegging na de andere komt langs en ik zie mijn agenda de komende weken steeds leger worden. ‘Wat een cadeau’ denk ik, en spontaan ga ik God danken voor deze mogelijkheid om meer tot rust te komen en tijd te maken voor mijn relatie en gezin. God keert alles om ten goede en geeft wat we eigenlijk allemaal zo nodig hebben. Tijd en rust.

Je hebt nu de keuze om te klagen, bang te worden door de media-hype, of gefrustreerd zijn dat je vrijheid weg is. Of je pakt het cadeau van tijd en rust aan en maak van deze omstandigheden een kans. Ik doe het tweede.

Ineens heb ik veel meer tijd om met God te praten en bijbel te lezen. Het boek dat al zo lang op mijn nachtkastje ligt, te pakkken. Met vrienden afspreken om te wandelen. Er komen avonden vrij om quality-time te maken met mijn man of iets extra’s te doen met de kids. Wat een mogelijkheden ineens! Mijn dochter zei gisteren tegen mij: ‘Mam, hij hoefde ineens niet te werken en was thuis en ik was zo blij!’

Wees bewust dat jij zelf die keuze maakt. Jij bepaalt hoe je reageert op de omstandigheden die er nu eenmaal zijn. Je bent meer thuis, misschien wel verplicht omdat je tot de risicogroep behoort. Kinderen zijn vaker thuis en worden minder ‘vermaakt’. Kies ervoor om dit om te draaien naar een kans om samen leuke dingen te doen. Ga een spel spelen, naar het strand of naar een bos. Maak een feestje thuis met extra lekkers, hapjes bij de tv, een mooie film samen kijken. Kook extra uitgebreid en laat elk gezinslid een gerecht maken.

Geef elkaar daarnaast ook genoeg ruimte om eigen dingen te doen, online contact te hebben met vrienden als school of sport niet doorgaan. Pak je rust en alleen-tijd om op te laden. Zorg voor genoeg balans in alleen-tijd en samen-tijd.

Komen er toch meer spanningen, bespreek die dan samen en vertel elkaar wat je nodig hebt om met deze andere omstandigheden om te gaan. Je kunt op de website www.lynnscoaching.nl ons spel gratis downloaden voor praktische tips en oefeningen om deze dingen te bespreken. Super leuk voor jullie quality-time avond.

Merk je dat de spanning te hoog oploopt en je komt er samen niet uit? Vraag hulp. Vaak is een gesprek al genoeg om je hart te luchten, tips te krijgen hoe je dingen kunt bespreken of hoe je anders naar elkaar kunt kijken. Mail linda@lynnscoaching.nl

Ga Voor Je Mooiste Relatie