Onze relatie is waardevol!

      Reacties uitgeschakeld voor Onze relatie is waardevol!

Onze relatie is waardevol!

God heeft ons zo prachtig en waardevol, tegenover elkaar gemaakt: ‘En God maakte de mens naar Zijn gelijkenis, mannelijk en vrouwelijk maakte Hij hen’. En dan staat er in Genesis 2:  En God zei: ‘Het is niet goed dat een mens alleen is, Ik zal een hulp voor hem maken als iemand tegenover, passend bij, hem’. Die zin vind ik zo mooi: ‘als tegenover, passend bij’ hem.

Dat zie ik ook in onze praktijk, je wordt verliefd op iemand die tegenovergesteld is aan jezelf. En dat is goed, want twee dezelfde persoonlijkheden vullen elkaar niet aan.  Maar datgene wat toen zo aantrekkelijk was, wordt soms een struikelblok van ergernis. Waarom? Omdat het zo anders is dan je zelf denkt, voelt of ervaart. En dat is lastig. Maar zo is het bedoeld toen Hij ons maakte, waardevol als tegenover, passend bij elkaar.

We zijn gemaakt om te regeren als koningen en priesters hier op aarde. Ook in je relatie mag je als ‘koning en koningin’ regeren in je gezin, familie, omgeving en je netwerk. Samen kun je het verschil maken door elkaar lief te hebben, op te bouwen en te geven wat de ander nodig heeft. Om zo je partner sterk, geliefd en gesteund het verschil in zijn of haar omgeving te laten maken. ‘Vanuit een veilig haven’, zoals Sue Johnson zegt in Houd Me Vast. En je mag zegenend elkaars priester zijn door voor de ander te bidden, goede woorden uitspreken en elkaar te vergeven als het minder goed gaat.

God heeft jullie ook zo anders gemaakt, omdat Hij een waardevol plan heeft met jou en jullie relatie. Voor sommige is dat in het gezin. Misschien wel met extra zorg of aandacht. Jullie verschillende kwaliteiten en persoonlijkheid geeft dat je allebei iets waardevols kunt toevoegen. Erken en bedank de ander elke dag voor wat er wel is en wel goed gaat. Daar bouw je elkaar mee op!

Misschien geeft God jullie een waardevol plan voor een taak, bedrijf of bediening. Ook daarin mogen jullie elkaar aanvullen en bemoedigen. Je bent beide nodig en jullie hebben allebei andere talenten en kwaliteiten gekregen. Benoem elke dag de mooie gaven en talenten die jouw partner heeft en maak elkaar daardoor sterker! Samen met God ben je een drievoudig snoer en Hij is in staat om eindeloos meer te doen dan wij kunnen bidden of bedenken. Dat doet Hij door de kracht die in ons werkt volgens Efeze 3:20. Hoe mooi is dat?

Samen met God werken, leven en regeren in jouw leven en relatie. Ga voor je mooiste relatie en investeer in elkaars leven. Wil je verder groeien in jullie waardevolle relatie? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek als je hulp daarbij kunt gebruiken.