Ga voor je mooiste relatie

      Reacties uitgeschakeld voor Ga voor je mooiste relatie

Wat maakt een relatie tot een geweldige relatie? Heb jij dat ook wel eens dat je een relatie ziet waarvan je denkt: ‘Wow, dat wil ik ook!’, ‘Hoe doen ze dat?’ of ‘Dat krijg ik nooit voor elkaar’.  Wat doet dat stel anders? Wat is hun geheim? Eigenlijk is het antwoord heel makkelijk, al eeuwenoud en tegelijk zo moeilijk in de praktijk te doen.

Het antwoord staat al eeuwen in de Bijbel. En dat is niet zo vreemd, want God is de maker van mensen en de bedenker van relaties. Dus weet Hij ook precies hoe wij en onze relaties bedoeld zijn. Jezus zegt dat de twee belangrijkste geboden zijn:  ‘Heb God lief boven alles en de naaste als jezelf’. En ik wil hem nog sterker maken met het advies uit Filipenzen 2:3 : ‘Zet de ander (z’n behoeften, verlangens, noden) boven jezelf’.

Als jij dat doet, verbetert  je relatie en je kijk op je partner. Als jullie dit beiden doen, krijg je een geweldige relatie. Maar hoe doe je dat in je dagelijks leven?

Sleutel nummer #1: Het begint met weten wie je bent, wat je identiteit is. Gods geliefde zoon of dochter. Laat God jou elke dag met Zijn liefde en kracht vullen. Dan heb je de goede basis om te weten dat je geliefd en van waarde bent. En dat is voor ons allemaal de basis die we nodig hebben. Zet dus elke dag tijd met God apart, om je te laten ‘vullen’ door Hem. Dat is het deel, dat je partner nooit helemaal voor jou kan invullen.

Sleutel nummer #2: Zet je partner op nummer één. Zet zijn of haar verlangen, behoeften en noden boven aan je to-do lijst en vul de emotionele tank van je partner elke dag. Dat kan soms in 7 minuten per dag, maar ook 7 dagen op vakantie zijn. En alle mogelijkheden er tussen in. Als jij de ander geeft wat hij of zij nodig heeft, waar de anders ‘tank’ van gevuld wordt, kan het niet anders of je relatie wordt steeds beter en sterker.

Hoe weet je wat de ander nodig heeft? Vraag het aan hem of haar. Vraag waardoor hij of zij zich geliefd voelt. Vraag wat de ander fijn vindt. Vraag welke woorden of gedrag de ander ook minder prettig vindt. (en doe dat niet meer)

In de maand november gaan we elke dag een tip delen, hoe je de ander op nummer 1 van je prioriteitenlijst kan zetten.
Volg ons op FaceBook (https://www.facebook.com/lynnscoaching17/)  en
LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/linda-pasman-09783074/)  , zodat je geen tip mist komende maand. En praat samen over wat wel en wat niet werkt voor jullie.

Wil jij ook een geweldige relatie krijgen door maar een paar dingen anders te doen? In ‘De LiefdesRoute’ leer je alle ins en outs voor jullie eigen relatie. Volg ondertussen onze tips komende maand en praat er samen over.

Ga Voor Je Mooiste Relatie!