Wat drukt je seksuele gaspedaal in en wat juist je rem?

      Reacties uitgeschakeld voor Wat drukt je seksuele gaspedaal in en wat juist je rem?

Intimiteit en seksualiteit, het geeft enorm veel energie als je ervan geniet. We noemen het in de ‘LiefdesRoute’ niet voor niets de lijm van je relatie. En omdat mannen en vrouwen zo prachtig anders, aanvullend zijn, is seksualiteit ook vaak een ontdekkingstocht naar hoe en wat jullie echt verbind en bevredigd.

Veilige emotionele verbondenheid leidt tot goede seks. En goede seks leidt weer tot een diepere emotionele verbondenheid. Vooral vrouwen hebben eerst een veilige emotionele verbinding nodig om zich te kunnen geven, en juist bij mannen leidt seks en intimiteit tot diepere verbinding. Zo zijn we gemaakt, zo zijn we bedoeld door God. En dat is prachtig maar ook ingewikkeld en soms zelfs beangstigend.

Angst en opwinding gaan niet samen. Dus, als je jezelf niet veilig verbonden voelt, is het moeilijk om opgewonden te worden en je over te geven aan je geliefde. Dit lukt nog wel tijdens de verliefdheid door de enorme bak met knuffelhormonen die je dan hebt. Maar wat gebeurt er daarna? Je trapt je seksuele rem in. Je gelooft de gedachten in je hoofd dat je niet aantrekkelijk genoeg ben, dat je te moe bent, dat je morgen weer (te) druk bent. Of dat eerst je relatie beter moet worden, dat de ander eerst maar eens dit of dat moet oplossen en noem maar op. Weg opwinding, weg verbinding, weg intimiteit.

Maar wat drukt je seksuele gaspedaal eigenlijk wél in? Wat heb jij nodig om je veilig verbonden te voelen, om aantrekkelijk te zijn voor de ander of om je (helemaal) te geven? Hoe kan de ander jouw ideale minnaar of minnares zijn? Wat vind jij fijn en wat juist niet?

Praat er samen over. Intimiteit begint met samen praten over wat je ‘gaspedaal’ en wat je ‘rem’ indrukt. Vertel je angsten, je verlangens, je behoeften aan elkaar. Deel je gedachten, je gevoel, je overtuigingen. Kennis over hoe het bij jezelf en bij de ander werkt, is de sleutel tot een fijn seksleven’ zegt seksualiteit-expert Emily Nagoski en ik ben het helemaal met haar eens.

In de cursus ‘Houd Me Vast’ en de ‘LiefdesRoute’ zit de module seksualiteit, gewoon om elkaar hierin beter te leren kennen, remmingen boven tafel te halen en manieren te vinden om het gaspedaal in te drukken. Geef je snel op en merk hoe jullie seksualiteit en intimiteit (nog) beter kan worden door samen te ontdekken hoe het bij jullie werkt. Succes verzekerd.

Ga Voor Je Mooiste Relatie!