Go(u)d en Nieuw

      Reacties uitgeschakeld voor Go(u)d en Nieuw

Mooi Moment, die jaarwisseling, een goede reden om terug te blikken. Wat was mooi en goed? Waar denk je liever niet meer aan? Wat wil je anders volgend jaar?

Maar dan verder kijken, 2019 komt eraan. 2000 jaar geleden zei Paulus al in Filippenzen 3:14: …daarbij vergeet ik wat achter me ligt en strek ik mij uit naar wat voor mij ligt…

Vergeten kan ook verwerken, accepteren of een plek geven betekenen. Of gewoon samen delen wat er is gebeurd, wat het met je deed, hoe je het ervaren hebt. En wat je toen nodig had of waar je naar verlangde. Dat is eigenlijk al verwerken, accepteren van wat was en erkennen dat het er is.

En strek ik mij uit naar wat voor mij ligt…. Wat gaat komend jaar brengen? Hoe wil je dit jaar je relatie vormgeven? Wat is goud in jullie relatie en ga je zeker mee door? Wat wil je echt nooit meer? Wat wil je veranderen en verbeteren? Daar gaan we het over hebben dit jaar.

Je woorden hebben kracht en wat je uitspreekt, waar jij je focus op legt, groeit. Als jij klaagt, moppert, zeurt, benoemt wat niet goed gaat, wat denk je dat er gebeurd? Als jij je terugtrekt, negeert, vlucht in eten, internet of misschien wel sport of werk, wat denk jij dat er dan gebeurd? Jullie relatie zal steeds negatiever worden met als gevolg dat je stukje bij beetje uit elkaar groeit.

Spreek uit wat je wél wilt, wat je nodig hebt, waar je naar verlangt. Benadruk wat goed gaat, waar je blij en dankbaar voor bent en wat jullie samenbind. Maak van 2019 een jaar van groei, van verbinding, van echt samen zijn. Daar wordt je gelukkig van. We zijn gemaakt om te verbinden en eigenlijk zijn we allemaal op zoek naar liefde, gezien en gehoord worden, ertoe doen. De vraag van 2019 is dan ook: Ben je er voor mij als ik je nodig heb? Reageer je op mij? Ben je betrokken op mijn leven? Dat is wat liefde is: emotionele verbondenheid. En dat is precies waar we voor gemaakt zijn!

Investeer in het belangrijkste van je leven: Liefde! Maak tijd voor God en voor elkaar. Neem tijd om te verbinden en elkaar te geven wat de ander nodig heeft. Ga uit van de goede wil van de ander en vergeef elkaars tekorten.

Vind je dit moeilijk? Heb je een steuntje in de rug nodig? Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek. Een wandeling of kop koffie met een luisterend oor helpen vaak al. Je hoeft het niet alleen te doen. Een heel mooie jaarwisseling en veel liefde, rust en vrede voor jullie in 2019!

Ga Voor Je Mooiste Relatie!