In welk relatie-seizoen zit jij?

      Reacties uitgeschakeld voor In welk relatie-seizoen zit jij?

Net als in de natuur kent ook onze relatie seizoenen die elkaar afwisselen, waardoor de relatie steeds mooier, dieper en meer verbonden wordt. Of niet.

Als je een relatie krijgt, begin je altijd in de lente van de relatie, je steekt heel veel tijd en energie in jullie samenzijn en leert elkaar steeds beter kennen. In deze eerste lente van jullie relatie helpt het knuffel-hormoon oxytocine je heel erg en hoef je er zelf weinig moeite voor te doen. Je kan niet anders dan aan hem of haar denken, je wilt niet anders dan samen zijn en je doet niet anders dan praten en knuffelen. Deze periode duurt meestal 2 tot 3 jaar waarin jullie besluiten samen door te gaan of de relatie komt tot een einde en jullie gaan beide een andere weg. Helemaal prima.

Als je doorgaat kom je in de zomer van jullie relatie. Je gaat bouwen aan een stevig relatiefundament samen, maken plannen voor toekomst, begint een gezin, ontwikkel je verder, werk en carrière zijn belangrijk en natuurlijk ook al die andere zaken als familie, vrienden, sociaal leven, sporten en hobby’s nemen jullie tijd in beslag. Vaak is dit een super mooie maar ook intensieve tijd van je leven.

En dan komt de relatie-herfst, je plukt de vruchten van jullie opgebouwde fundament samen, alles gaat zijn gangetje, je bent druk met gezin, werk, sociaal leven, sport en hobby’s en de echte verbondenheid samen is minder, als de bladeren die van de bomen vallen. Er komen meer stormen en buien in jullie relatie. Je stort je in werk, gezin, vrienden en je eigen ontwikkeling en langzaam brokkelt het fundament hier en daar af. En nu kun je op dit punt 2 dingen doen:

  1. Inzien dat je relatie-fundament onderhoud nodig heeft. Net als elk gebouw, elke auto of machine heeft ook elke relatie onderhoud nodig. Je kunt nu ervoor kiezen om te gaan werken aan jullie relatie (want dit gaat echt niet meer vanzelf als in de lente) en dat doe je door samen te investeren in elkaar en in goede relatieversterkings tools. Block elke week een avond vrij voor elkaar, maak rituelen voor weggaan en thuiskomen. Stel elkaar vragen over de dag, over de ander en vertel wat jij nodig hebt. Of kijk op www.lynnscoaching.nl voor ons relatieversterkings programma’s als ‘Houd Me Vast’ en ‘Relatie Relax Weekendje Weg’. Deze twee programma’s zijn super relatie-fundament-versterkers voor jullie. Hierdoor glijd je met wat ups en downs door de relatie-winter heen en leer je hoe je weer in de relatie-lente komt en hoe jullie een nieuw dieper fundament krijgen in jullie nieuwe levensfase.
  2. Of je gaat gewoon verder met de middelmatigheid van jullie relatie en glijd na een tijd in de ijzige relatie-winter. En daar raakt het fundament tussen jullie vol krassen, scheuren en misschien wel verwijdering. We zien regelmatig dat beiden verzanden in werk, eigen ontwikkeling en sociaal netwerk. Jullie groeien uit elkaar of nog erger: 1 van beide vlucht in een nieuwe lente met iemand anders; fysiek, emotioneel of in porno. Hij of zij komt via de zomer in de herfst en glijd weer bij de ander de winter in. En dan is veel stuk. De relatie, het fundament, het vertrouwen. Dan is herstel moeilijk en kost tijd en energie. Maar het is zeker mogelijk! Wij bieden het online relatie-herstel programma ‘S.A.M.E.N.’ aan om samen deze relatie-winter te doorstaan, en weer voorzichtig naar de lente te komen om opnieuw een steviger en betrouwbaarder fundament te bouwen. En het kan. Dit kan ook in combinatie met relatiecoaching of alleen relatiecoaching. Net wat het beste bij jullie past. Vraag een gratis vrijblijvend gesprek aan om te kijken welke mogelijkheden er het beste bij jullie passen. Hoe jullie weer samen in de relatie-lente kunnen komen en wat er voor nodig is.